CLILAB Diagnòstics a les “XVII JORNADAS DEL COMITÉ CIENTÍFICO”

Tornar a Notícies
Dra. Alba Cebollero i Dr. Miguel Ángel Benítez

El Director Tècnic del CLILAB Diagnòstics Miguel Ángel Benítez i la Dra. Alba Cebollero Cap de Servei d’immunologia, van participar el passat 28 de març en les “XVII Jornadas del Comité científico a Madrid”.

L’objectiu de les Jornades consistia en establir diferents pautes per millorar la relació entre el Laboratori Clínic i els Especialistes en Salud Sexual, punt clau per aturar l’augment dels contagis de les malalties de transmissió sexual (MTS).

El Dr. Miguel Ángel Benítez va ser el coordinador del curs: “l’Actualització en el diagnòstic de laboratori de les infeccions de transmissió sexual”, i va participar amb la ponència : “La epidemia del Siglo XXI: infecciones de transmisión sexual, una perspectiva histórica”, en la que va exposar la importància del laboratori en el sistema sanitari per aturar l'augment de contagis i, va fer especial èmfasi en la relació dels professionals del laboratori amb la resta de professionals per establir protocols per al diagnòstic de les MTS.

El Dr. Benítez va destacar la importància de l’actualització formativa per part dels professionals del laboratori, especialment en el camp de la biologia molecular. També va destacar la prevalença de les infeccions en ple segle XXI. En les últimes dècades s’ha produït una relaxació en les precaucions davant les relacions sexuals i també en les polítiques públiques. Si a aquesta situació, hi afegim la generalització de pràctiques i comportaments sexuals de risc (chemsex), tenim la sinergia perfecta per a aquest repunt de les MTS, per tant, és clau la col·laboració entre el laboratori i altres especialitats sanitàries per tancar el cercle de contagis.

Posteriorment, va intervenir la Dra. Alba Cebollero en la sessió: “El papel del laboratorio cuando falla la prevención: Diagnostico y cribado “, en la que va exposar les eines diagnòstiques de les que disposem al laboratori per al cribratge de les infeccions de transmissió sexual, explicant les mostres i proves més adequades en cada cas.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL