El CLILAB Diagnòstics participa en el XV Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic

Tornar a Notícies

Del 9 a l’11 de juny s’ha celebrat al Palau d’Esports i Congressos d’Alp l’últim congrés de l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic (ACCLC)

El Congrés s'ha dut a terme en el Pirineu Català, un entorn natural únic en el qual els professionals del CLILAB que hi van assistir es van poder retrobar amb companys de professió que feia molt de temps que no veien. Al llarg d’aquests dies, han compartit les experiències professionals viscudes tot aquest temps en el laboratori i han pogut aprofundir en els diferents temes exposats en xerrades i taules rodones, continuant així amb l’aprenentatge continu imprescindible pel personal sanitari.

El CLILAB Diagnòstics ha participat amb la presentació de 9 pòsters sobre diferents àmbits, quatre dels quals han estat pòsters amb defensa, i un altre ha estat presentat en una comunicació oral:

· Canvi en l’automatització de l’algoritme diagnòstic de la sífilis. Autora: Alba Cebollero. Comunicació oral.

· Diagnòstic serològic de Borrelia sp. Comparativa de dos mètodes CLIA i un immunoblot. Autora: Alba Cebollero. Pòster amb defensa

· Diagnòstic i seguiment de la malaltia inflamatòria intestinal: quantificació de la calprotectina en femta. Autora: Clara Esteve. Pòster amb defensa.

· Hepatitis i eosinofília: indicadors de triquinosi? Autora: Clara Peña.

· Fracció de plaquetes inmadures en macrotrombocitopenias relacionades amb el gen myh9. A propòsit d'un cas. Autora: Diana Regidor

· Validació del procediment de precipitació amb peg6000 25 % per a la detecció de macro-d-dímer. Autora: Laura Puigví. Pòster amb defensa

· Eficiència diagnòstica de tres biomarcadors pel diagnòstic de sèpsia: PCR, Lactat i Procalcitonina. Autora: Lourdes Castro

· Comparació de dues metodologies per a la determinació del receptor soluble de la transferrina. Autora: Miriam Ruiz. Pòster amb defensa.

· Encefalitis autoimmune secundària a teratoma ovàric. A propòsit d’un cas. Autora: Maria López

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL