4 de febrer. Dia mundial contra el Càncer

Tornar a Notícies
Cada llaç de color representa un tipus de càncer diferent.

El 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer, promogut per L'Organització Mundial de la Salut, el Centre Internacional d'Investigacions sobre el Càncer (CIIC) i la Unió Internacional contra el Càncer (UICC) amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació i mobilitzar la societat per avançar en la prevenció i control d'aquesta malaltia.

El càncer és un conjunt de malalties en les que es produeix una proliferació anormal i descontrolada de les cèl·lules.

El càncer avarca més de 200 tipus de malalties amb característiques completament diferents entre elles, però amb el mateix denominador comú: les cèl·lules canceroses adquireixen la capacitat de multiplicar-se i disseminar-se per tot l’organisme.

Segons l’informe “Las cifras del cáncer en España” elaborat per la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica el nombre de nous casos de càncer diagnosticats a Espanya l’any 2020 arribarà als 277.394, destacant l’increment de l’1% de casos nous en dones i el descens de la incidència en homes més de mig punt.

Gràcies a la investigació, la supervivència al càncer s'ha incrementat un 20% durant els últims 20 anys. Aquesta millora en els resultats prové del desenvolupament de noves eines de diagnòstic precoç i tractaments més específics i eficaços. La investigació és el motor per aconseguir que el càncer sigui una malaltia prevenible, curable o cronificable.

No hi ha una manera absoluta per prevenir el càncer, però és possible prendre certes mesures i hàbits que poden ajudar a reduir el seu risc:

- Portar una dieta saludable.

- Fer exercici físic a diari .

- Mantenir un pes saludable.

- Evitar el consum d’alcohol

- Evitar l’exposició al sol

- No fumar ni “vapejar”.

- Fer-se revisions mèdiques regularment

Font: AECC i SEOM

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL