Dia Europeu de l’ús prudent dels antibiòtics

Tornar a Notícies

Cada 18 de novembre, des de l’any 2008, el Centre Europeu per la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) desenvolupa una campanya destinada a sensibilitzar a persones de diferents àmbits (personal sanitari, institucions, autoritats i públic general) al consum prudent i responsable d’antibiòtics.

El consum elevat d’antibiòtics no es limita únicament a la pràctica clínica, sinó que és un procediment habitual en l’àmbit de la veterinària i la industria alimentària, el que augmenta els riscos associats al seu ús.

Aquesta pràctica augmenta de forma exponencial la resistència dels bacteris als antibiòtics, cosa que fa cada vegada més difícil el tractament de les infeccions produïdes per aquests microorganismes.

El consum d’antibiòtics al món és molt més alt del necessari i això porta conseqüències importants sobre la salut. Aquest fet, està considerat un dels problemes de salut mundial més importants i una de les causes de mortalitat més elevades en l’actualitat, per davant fins i tot, de malalties com el càncer o les malalties cardiovasculars.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL